Már csak 7 nap a Bitcoin blokkjutalom felezéséig

Blokkjutalom csökkenés

Alig két hét múlva az eddigi 12.5 bitcoin blokkjutalom 6.25-re csökken.
A bitcoin felezés után drasztikusan csökken az újonnan a piacra dobható bitcoinok száma. Ez magában hordozza a hosszútávú áremelkedés lehetőségét.


Áprilisban 1,6 milliárd USDT-t bocsátott ki a Tether cég

Köztudott, hogy a bitcoin emelkedése és az USDT kibocsátás általában erősen korrelál egymással. A 2017-es hype idején is nagy mennyiségű tethert bocsátottak ki a bitcoin áremelkedése előtt. Ami a hirtelen áremelkedés után a mélybe zuhant így sokakat ért nagy veszteség.

Azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a tether mögötti fedezet valóságtartalma erősen kétséges.

A cég hivatalos oldalán napi szintre lebontva látható a kibocsátás gyakorisága és mennyisége

Stabilcoinok tiltása kilátásban

Nekilátott a stabilcoinok felülvizsgálatához a Pénzügyi Stabilitási Tanács. A szervezet nagy fokú szabályozást javasolt az ilyen jellegű, privát kibocsátású globális kriptopénzek esetében, eközben a decentralizált változatok tiltását is fontolóra vették. A kiadott dokumentumban a tether (USDT) és a USD Coin (USDC) is szerepelnek.

A Pénzügyi Stabilitási Tanács a G20-országok központi bankjait és pénzügyminiszereit tömöríti, mostani javaslatuk is főként ezen országok számára készült. A szervezetnek formálisan ugyan nincs jogilag kötelező érvényű jogköre, azonban ajánlásainak jelentős befolyása van. Lévén, hogy a piac nagymértékben függ a stabilcoinoktól, egy esetleges tiltás hatalmas károkat okozhat akár a bitcoin számára is. (Cryipto Brieifing és CoinColors nyomán)

Konklúzió

Mindezek fényében erősen kétséges a bitcoin számára a stabil és tartós árnövekedés, így minden döntést alapos megfontolásnak kell megelőznie.

Ez természetesen semmiképpen sem pénzügyi tanácsadás, pusztán a szerző véleményét tükrözi.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.